Multisportevent Château de Chantilly - 20 & 21 mei 2023

Fotoreportage (foto's Hanna Leysen)

RunDuTriatlon trekt naar triatlon-/duatlonweekend aan het Château de Chantilly in mei (Castle Race Series)

Tijdens het weekend van Hemelvaart trekken we met RunDuTriatlon naar het Franse Chantilly voor een heus triatlon- en duatlonweekend. Aan het befaamde kasteel van Chantilly (40km ten noorden van Parijs) zijn er gedurende twee dagen (zaterdag 20 en zondag 21 mei) tal van wedstrijden over verschillende afstanden. Uiteraard mag u na afloop kleurrijke (foto)reportages verwachten!

Duatlon Series

Wij volgen het op de voet

Na de Crossduatlon Series pakt Triatlon Vlaanderen dit jaar ook uit met de Duatlon Series, een criterium over zeven wedstrijden. De bedoeling is om de duatlonsport in Vlaanderen opnieuw op de kaart te zetten met deze aantrekkelijke affiche. Ook wij van RunDuTriatlon zullen van de partij zijn (en zelfs aan de start verschijnen). Van elke wedstrijd (die hopelijk kan doorgaan gezien de Covid19-toestanden) mag u op deze site een verslag en foto's verwachten.

— Wedstrijden —

Op deze evenementen zijn we met RunDuTriatlon aanwezig

De Hybrihome Triatlon Retie is intussen al aan de zevende editie toe en de organisatie de voorbije jaren was telkens top. Deelnemers hebben op zondag 26 juni keuze uit een 1/8ste of een 1/4de triatlon. Nieuw dit jaar is een triatlon voor bedrijven. Alle info hierover lees je in de folder op de website van de organisatie (klik op de afbeelding hiernaast).

Inschrijvingen gebeuren via de volgende link: https://vtdl.triathlon.be/deelname-events/ 

Met de derde Decathlon Summer Challenge op het programma op zondag 26 juni 2016 zetten we om 10 uur 's ochtends de dag op een sportieve wijze in. Lopers en zwemmers kunnen er hun hartje ophalen. Er zijn in Sint-Jozef-Olen natuurlopen over 5 en 10 km alsook een uitdagende trailrun op de Kempische Heuvelrug over 30 km. Zwemwedstrijden zijn er in het Kempisch Kanaal over 500, 3800 en 8000 meter. Vooraf inschrijven kan nog tot en met woensdag 22 juni, maar ook ter plaatse kan men zich nog aanbieden.

Alle info over dit evenement vind je op https://www.kempensekanaalzwemmers.be.

De 32e uitgave van de Verwer en Janssen triathlon (met keuze uit de afstanden 1/3e, 1/4e, 1/8e, trio-teams en jeugd) is in het weekeinde van vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2016.

Voor meer info, klik op de afbeelding of neem contact op met info@tveerke.nl.

Triatlon Aarschot - zondag 17 juli
Triatlon Aarschot - zondag 17 juli

Het hoogtepunt van de Hageland Plas Triatlon op zondag 17 juli is ongetwijfeld de Power Triatlon. Om 13 uur wordt het startschot gegeven voor 2km zwemmen, 60km fietsen en 15km lopen. Een uurtje eerder start in de Rotselaarse Plas de 20ste editie van de Plas Triatlon (750m-27km5km).

Meer info over de wedstrijd en inschrijvingen vind je op de website van het Aarschot Triathlon Team (AATT).

Bleukens Balen Ben Triatlon - zondag 4 september
Bleukens Balen Ben Triatlon - zondag 4 september

De triatlon Bleukens Balen Ben Triatlon (BBBT) in Balen is een klassieker die al jaren begin september op de kalender staat. De organisatie is er in handen van de Molse triatlonclub Triamo.

Meer info vind je op de site https://www.triamo.be.

In de 3atlon4fun kunnen beginnende triatleten op zondag 4 september kennismaken met deze mooie sport. Een aanrader!

Ook wij zullen met RunDuTriatlon van de partij zijn voor foto's alsook een live-verslag op onze pagina  https://www.facebook.com/rundutriatlon.

Het hoogtepunt van het jaar voor de duatleten van de lange adem. Net als de voorbije jaren wordt ook zondag 18 december weer een dag om naar uit te kijken.

Na een zachte editie in 2015 wordt het misschien weer een heroïsche uitgave, zoals we er al enkele mochten meemaken.

Op dit feest in de sporthal van Kasterlee mogen we uiteraard niet ontbreken!